Skip to content Skip to footer

Fit (thuis)werken doe je met de Frisse Neus Challenge!

Een frisse neus halen staat letterlijk voor ‘naar buiten gaan’. Vanaf 30 maart 2021 roepen we alle werkende Nederlanders op om dagelijks dertig minuten buiten te bewegen. Te voet of op de fiets op herontdekking in je eigen buurt.

 

We werken nu bijna een jaar thuis en dat heeft meer impact op onze mentale en fysieke gezondheid dan dat we misschien in eerste instantie gedacht hadden. Eén van de oorzaken hiervan is dat we te weinig bewegen. Daar willen wij, Stichting de Reisbeweging, wat aan doen. Daarom beginnen wij 30 maart met de Frisse neus challenge!

Het doel
We willen dat zoveel mogelijk bedrijven zich aansluiten bij deze challenge en een frisse neus halen standaard onderdeel maken van de werkdag van werkend Nederland. Zo willen we de workforce in Nederland gezond houden, zowel fysiek als mentaal, én op een leuke manier bezig zijn met gezondheid.

Waarom?
Iedere dag een half uur bewegen is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Na een half uur bewegen, heb je meer energie, ben je productiever en verbetert je creativiteit. Daarnaast vermindert het de kans op stress en ziekteverzuim.

Kortom: meedoen aan de frisse neus campagne is een win-win situatie voor zowel werknemer én werkgever.

Voordelen van Frisse neus challenge
De Frisse neus Challenge is onderdeel van Low Car Diet en maakt gebruikt van de Fynch Smart Mobility App. Naast de inzichten rondom actief thuiswerken kun je als werkgever dus ook op groeps- en individueel niveau inzicht krijgen in de ontwikkeling van de CO₂-uitstoot veroorzaakt door mobiliteit, brandstofverbruik, beweging, modal split en spits mijdingen.

Hoe werkt het?
Iedere deelnemer aan de Frisse neus challenge downloadt de Fynch app welke bewegingen en thuiswerken meet en beloont. De deelnemers worden middels verschillende communicatiemiddelen gestimuleerd om dit nieuwe gedrag vol te houden. Denk hierbij aan extra challenges, maar ook aan leuke weetjes en tips. Uiteindelijk treedt er een positieve gedragsverandering op.

Iedere Frisse neus wordt beloond met coins die je vervolgens kunt inwisselen voor duurzame producten in The Planet Club.

Wil je meer weten over de campagne of jouw organisatie aanmelden om mee te doen? Ga dan naar de site van Frisse Neus. Je kunt ook contact opnemen met Aral Voskamp via:

+316 55895994
aral@lowcardiet.nl

Ga jij de challenge aan?

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Low Car Diet
Stichting De Reisbeweging
info@lowcardiet.nl

 

De Corridor 5c
3621 ZA Breukelen
KVK 67929753

Schrijf je in voor de laatste updates: