Skip to content Skip to footer

Een dag uit het Low Car Diet Dagboek | Reinaerde

Marieke Timmer is strategisch adviseur en kwartiermaker bij Reinaerde en zij doet mee met het Low Car Diet. Zij houdt een dagboek bij over het Low Car Diet en haar woon-werkverkeer. Lees hier deel 1 en ontdek hoe ze haar fietsrit van meer dan 20 kilometer van Ede naar Woudenberg ervaart.

 

Dinsdag 21 september 2021

Lief dagboek,
Vandaag de jaarplaninspiratiedag maar als excuus gebruikt om nu serieuze kilometers te maken voor het Low Car Diet. Beetje noodgedwongen ook, ik doe eigenlijk aan het NO Car Diet aangezien ik “in between cars” zit momenteel. Overigens had ik de fietstocht van Ede naar Woudenberg en weer terug in augustus al eens als proefrit afgelegd. Jammer dat die nog niet mee telde voor de punten….

Omdat het tijdens mijn testrit toevallig die ene warme dag van deze zomer betrof, en ik al zwetend en puffend over de finish kwam, vertrok ik vanochtend om 7.15 uur ook optimistisch in een T-shirt met korte mouwtjes. Dat was een kleine misrekening- buiten was het slechts 6 graden. Handschoenen en een winterjas zouden een betere keus geweest zijn, maar helaas. Hard trappen dus, en af en toe met losse handjes fietsen om mijn vingers op te warmen in mijn broekzakken. Een goede balansoefening voor iemand van 40 +++ 😃.

Al fietsend in de frisse ochtendlucht kreeg ik wel weer allemaal heldere ideeën, bijvoorbeeld rondom het stimuleren van Reinaerde collega’s die meer dan 10 km durven te fietsen naar hun werklocatie.

Zou het niet heerlijk zijn als er onderweg fouragering klaar staat voor de dappere fietsers op een aantal vaste aanvoerwegen?
Of dat er een bezemwagen is voor mensen met pech of vermoeide benen? Of schone plasplaatsen langs de route voor fietsers die ineens hoge nood hebben? Of een dampend bad en stevige massage na aankomst op locatie? Applaudisserende collega’s?

Inmiddels zag ik al zwoegend en halfbevroren het plaatsnaambord van Woudenberg opdoemen. Jammer dat de Heijgraeff he-lemaal aan de andere kant van Woudenberg ligt, dus nog 5 kilometer verder. Terwijl de pubers met trapondersteuning mij voorbij vlogen, trapte ik stug door met mijn eigen beenspieren en zag ik na ruim een uur fietsen de Heijgraeff aan de horizon verschijnen. Het vooruitzicht van de rode loper en juichende collega’s zorgde ervoor dat ik met een laatste krachtsinspanning het terrein op rolde.

Laat ik nou zo hard gefietst hebben dat ik de aller- allereerste was. Geen juichende collega’s dus. Dan naar koffie om me aan op te warmen 😜. Overigens een interessante en inspirerende jaarplandag gehad! En daarna weer lekker mijn hoofd leeggefietst op de terugweg.

Wordt vervolgd…

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Low Car Diet
Stichting De Reisbeweging
info@lowcardiet.nl

 

De Corridor 5c
3621 ZA Breukelen
KVK 67929753

Schrijf je in voor de laatste updates: